Kerajaan Anjur Perhimpunan Permotoran

Watch the video

Kerajaan Anjur Perhimpunan Permotoran

YB Dato’ Abdul Fattah bin Mahmood, Pengerusi Jawatakuasa Kerajaan Tempatan Perumahan, Belia dan Sukan bersama-sama Persatuan Permotoran negeri Kelantan yang diketuai oleh Nazri Zakuan akan mengadakan siri II Perhimpunan Permotoran negeri Kelantan yang diurusetia oleh Belia dan Sukan yang pada tahun lepas melibatkan 3000 buah kenderaan dan pada tahun ini dijangka penyertaan lebih besar kerana dirancang awal dan tarikh cadangan berlangsung pada 17-18 mac 2017 bertempat di Stadium Sultan Muhammad IV.

Beliau akan melihat penyertaan dari seluruh negeri dan juga dari negera Thailand yang berminat pada masa sebulan. Keputusan telah dibuat pada tarikh 17-18 Mac 2017 , Perhimpunan Permotoran negeri Kelantan akan mengadakan Mega Karnival dan jika penyertaan dari seluruh negeri dan negara Thailand ingin menyertai akan dipertimbangkan tempat yang sesuai.

Menurut beliau, program ini dijalankan untuk membuktikan kerajaan negeri Kelantan melalui UBES sentiasa bersama-sama khususnya kepada anak muda di dalam melaksanakan aktiviti yang melibatkan anak muda supaya merasai usaha,penglibatan dan sumbangan mereka dihargai. Pada tahun lepas, aktiviti ini mendapat sambutan yang baik dari anak muda.

Aktiviti  yang terlibat seperti Pertandingan Kereta cantik,  jumlah persatuan yang datang boleh menghimpunkan kereta mereka dan himpunan kumpulan permotoran yang paling ramai.

Menurut beliau, jika pihak media mempunyai idea yang menarik untuk diisi pada program  boleh berhubung dengan Persatuan Permotoran negeri Kelantan yang diketuai oleh Nazri Zakuan dan pegawai UBES untuk laksanakan program yang lebih baik.